50 milliós támogatást kapott egy eltűnt autómosóra Simonka György

mutyimondoHETFO

Újabb visszaélés gyanúja vetül Simonka Györgyre; letöltendő börtönbüntetést kapott a Fidesz volt ifjúsági elnöke; meghalt az Interpol által körözött Ghaith Pharaon.

Ezekről ne maradj le!

Korrupcióinfo: Teleportált Simonka György családi cégének uniós pénzből épült autómosója (Átlátszó)
Meghalt Ghaith Pharaon (Index)
Nagyobb stadiont követelnek a Vasas szurkolói (444, Nemzeti Sport)

Ha van 3 perced:

Korrupcióinfo: Teleportált Simonka György családi cégének uniós pénzből épült autómosója
Hadházy Ákos szerint újabb visszaélés gyanúja vetül a békés megyei fideszes képviselőre, Simonka Györgyre. A kormánypárti képviselő családjának a cége 50 millió forintos EU-s telephelyfejlesztési támogatást vett fel egy autómosóra, aminek a pályázatban megadott címen nem találták nyomát. (Átlátszó)

Meghalt Ghaith Pharaon
Meghalt az Interpol és az FBI által 25 éve körözött, az utóbbi néhány évben viszont Magyarországon üzletelő Ghaith Pharaon üzletember. Az Orbán Viktor szomszédságában telket vásárló olajmilliárdos Pharaont a hétvégén temették, halálhírét a magyar külügy is megerősítette. (Index)

Nagyobb stadiont követelnek a Vasas szurkolói
Dühös levelet írtak a Vasas labdarúgócsapatának szurkolói, miszerint nekik nem elég az ötezer férőhelyes új stadion, legalább nyolcezer ülőhelyet szeretnének, mert akkor otthon játszhatnák a nemzetközi kupameccseket is. A kormány 2016 végén adott 5,4 milliárd forint plusz pénzt az új stadion többletmunkálataira. (444, Nemzeti Sport)

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét
1 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Veress Áront, a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét. Veresst 2015 elején a Keleti pályaudvaron kapták el, miközben hamis pénzt próbált rásózni egy férfira. A Fidesz állítása szerint már 2012-ben kizárták a pártból, de a honlapjukon még 2014-ben is ifjúsági elnökként hivatkoztak rá. (Magyar Nemzet/Index)

Ha van még két perced:

Nem készültek gazdaságossági eljárások, mégis 13 milliárd forint épít stadiont az állam és a helyi önkormányzat Székesfehérváron. (Átlátszó)

58 millió forintot kaszinózott el az egyik bank kecskeméti fiókjának alkalmazottja online szerencsejátékkal. (HVG)

Árvízvédelmi munkák elvégzésére nyert 10 milliárd forintot Mészáros Lőrinc, egy a Felső-Tisza vidékét érintő közbeszerzésen. (Átlátszó)

Furcsa módon osztogatta a parlament gazdasági bizottsága a letelepedési kötvény forgalmazására vonatkozó engedélyeket. (MNO)

Szijjártó Péter szerint az állami Eximbank által Andy Vajnának nyújtott hitel nem közpénz. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Asidotus

  Kíváncsi vagyok, hogy a cikk szerzője látott-e már integrált iskolát belülről, napi működés, tanítás közben.
  Vajon tudja-e, hogy a (többségében) cigány gyerekek nem úgy haladnak a tanítással, mint az átlagmagyar szülők gyermekei. Ők nem kapják meg otthon a segítséget a szülőktől, nem kapják meg azt a szülői nyomást, ami kell ahhoz, hogy a gyerek leüljön tanulni. (Mert a mai magyar oktatás olyan, hogy sajnos a legtöbb gyerek magától nem ülne neki.)
  A cigány gyerekek lemaradnak. A szüleik nem segítik őket, amikor elakadnak, nem is hajtják őket, hogy tanuljanak.
  És a lemaradás frusztrációt okoz. A tananyagot nem értő, nem követő gyerekek unatkoznak, márpedig az unatkozó gyereknék csak kb. a halott gyerek a rosszabb. Ha pedig a pedagógus a lemaradókkal kezd el foglalkozni, akkor meg a többiek kezdenek el unatkozni, lásd előző mondat.
  A többségi társadalomhoz tartozó, átlagos, vagy előrébb tartó családok gyermekei számára a vegyes iskolák nem elég jók, nem kapják meg azt mennyiségű oktatást, mint egy nagyváros, tiszta magyar iskolájában. Esetleg a cigány gyerekek járnak jól, mert lesz egy húzó erő a számukra, de a tapasztalat nem ezt mutatja.
  És vajon el lehet ítélni azokat a szülőket, akik a gyermekük számára a legjobb iskolát szeretnék, és nem kívánják kitenni a kölküket elvarázsolt budai értelmiségiek kétes kimenetelű társadalom-kísérleteinek? Ki mer játszani a gyermeke jövőjével?

 • Asidotus

  Az meg egy másik kérdés, hogy a szegregált cigány iskola miért (lenne) rosszabb. Az ott tanító pedagógusok nem tudják a szakmájukat? Egy általános iskolai tananyaghoz kb egy jobb érettségi is elég lenne, nem pedig főiskolai szintű tananyag, amit elsajátítottak.
  Esetleg tán az van a háttérben, hogy a cigány gyerekek és szülők miatt a tanulók nem fogékonyak a “default” módszerekre, és a körülmények miatt a tanerő sem motivált.
  Egy cigány iskolában nem lehet az otthoni tanulásra építeni, csak annyi tananyag adható át, ami az órán belemegy a fejükbe, otthon már nem fognak foglalkozni vele.
  És otthon nem is igazán érték a tanulás. Egy tanult, középiskolát végzett cigány szülő gyermeke már nem HALMOZOTTAN hátrányos helyzetű, veheti meg maga a tankönyvet, és a többi problémás kérdés.
  És tegyük hozzá, az ilyen környékeken a tanult emberek sem élnek jól, a segélyből élő, otthon tengő-lengő cigányok nem érzik azt, hogy a hajnalok hajnalán kelő, egész nap robotoló magyar emberek olyan sokkal jobban élnének náluk