Tiborcz István régi bizalmasa a rejtélyes negyedik; kormányközelben a pénzszállítás; megint elszállt Pécs adóssága | Heti lapszemle

wm273436tt

 

Heti Válasz: Nincs több titok: ő Tiborcz társa a BDPST luxusingatlan-kereskedőben

Október végén ismét felkerült a címlapokra Tiborcz István, aki az Elios Zrt-ből való kiválása óta az ingatlanszakmában kamatoztatja képességeit. Korábban a Heti Válasz próbálta kideríteni, kik is a rejtélyes BDPST Zrt. tulajdonosai, majd mikor már csak néhány napja maradt a cégnek titkolózni, a várható botrányt egy jól időzített Origo-interjúval próbálta megelőzni a miniszterelnök veje. Az interjúban Tiborcz egyebek mellett kioktatta a magyar sajtót, miszerint eddig senki nem akarta megtudni, kik a BDPST tulajdonosai. („A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál.”) Pedig bizony bujkált ameddig csak tehette, de a Heti Válasz végül a héten közölte, hogy Hamar Endre, Tiborcz régi üzlettársa és bizalmasa a BDPST Zrt. eddig nem ismert, negyedik tulajdonosa.

Azonnali: Orbán vejével iszogatott kedd este a belvárosban Lázár János

„Az Eliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel. Olyan területet választottam, amely nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel.” – mondta az említett Origo-interjúban Tiborcz István. Ehhez képest a hét fotóján az apósa kvázi-kabinetfőnökével, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterrel látható, amint elmélyülten beszélgetnek egy pesti étteremben. Az ügynek a Tiborcz-életmű egy korábbi szakasza, az Elios Zrt. uniós pályázatokon való páratlan tündöklése ad sajátos hátteret. A sajtóban rögtön megszólaltak a kremlinológusok, a fotó megjelenésének okát és hátterét találgatva – mint később kiderült, a portál egyik újságírója egy random étteremválasztás nyomán került a helyszínre.

Azonnali: Mit keres Schiffer András és Szanyi Tibor együtt egy tárgyalóteremben?

Az igazságot – mondhatnánk, de nem is a per az érdekes a történetben, hanem a szereplők által képviselt pártok szürreális találkozása egy mondat kapcsán a bírósági boncasztalán. A mindig kifinomultan fogalmazó szocialista politikus azt találta mondani egy interjúban, hogy „(…) a gyanúm pedig az, hogy Haris Éván keresztül akár a Fidesz is pénzelheti a Momentum Mozgalmat.” Haris Éva most a bírósággal akarja kimondatni, hogy az MSZP-s vezető megsértette a személyiségi jogait. Harisékról köztudott, hogy az egykori SZDSZ fontos emberei voltak, az pedig tény, hogy Haris Éva ott bábáskodott a Momentum megalakulása körül. A perben a szocialisták, a volt SZDSZ és a Momentum mellett megjelent az LMP is, Schiffer személyében, aki Szanyi jogi képviselője. Az ellenzéki nagytalálkozónak apropót adó Szanyi-mondat amúgy a Pesti Srácokban jelent meg, ettől tekinthető igazán szimbolikusnak az önmagában jelentéktelen történet.

Index: Szexuális zaklatás miatt kirúgták az ELTE dékánját

Pletykák régóta voltak, de szerdán konkrét felelőst is megneveztek: az ELTE szerdán közölte, hogy szexuális zaklatás miatt azonnali hatállyal kirúgták Mikonya Györgyöt, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánját. A portál néhány nappal korábban – névtelen Facebook-posztokra hivatkozva – közölte, hogy a kar egyik meg nem nevezett vezető oktatójával kapcsolatban merült föl a hatalommal való visszaéléssel kombinált szexuális zaklatás vádja. Különösen súlyos mozzanat a történetben, hogy az egyetemi közeg egészen eddig a pontig nem az áldozatot, hanem az elkövetőt védte és támogatta. Hasonlóan tanulságos, ahogy az ún. művészvilág kezeli a problémát: a

Fidelio: „Én sem hinném el, hogy nem tudtam róla”

Ezzel a címmel közöl interjút az Operett Színház vezetőjével, Lőrinczy Györggyel a Fidelio. Az igazgató lényegében ugyanazt mondja, mint a másik, szexuális zaklatási botrányban érintett színház, a Víg igazgatója, Eszenyi Enikő: nem tudtak arról, hogy hatalmi helyzetben lévő rendezőik sajátos szexuális tartalmú ajánlatokkal és gesztusokkal zaklatták a fiatal színészeket, ezt mélységesen elítélik, és meg vannak döbbenve.

G7: Az egész magyar készpénzforgalom felett kormányközeli cégek veszik át az irányítást

A teljes magyar készpénz-szállításon három cég osztozik: a TrezExet Rogán Antal közeli ismerőse, Gubicza Ágoston és Boris Mihály alapkezelője, a GB & Partners vette meg állami forrásból 2017 áprilisában; az MPT Security nevű cég még Spéder idején a Takarékbank-FHB érdekeltségi kör irányítása alá került;  a legnagyobbat, a G4S Készpénzlogisztikai Kft-t a héten vette meg Garancsi István. A piac felvásárlása mögött politikai szándékok is húzódhatnak a cikk szerint, hiszen így minden készpénzmozgásról szóló információt nagyon erősen kormányközeli cégek kezelnek majd. Különös jelenség, hogy Magyarországon dinamikusan nő a készpénzállomány, ez azonban önmagában nem indokolja a befektetést, mivel a cégek – eddig legalábbis -, meglehetősen karcsú profitot termeltek.

Szabad Pécs: Még mindig nem nem tudni egészen pontosan, hány milliárd Pécs és cégei hiánya és adóssága, de 50 ezer forint adóval tartozók is szégyenfalra kerültek

Egy biztos: 2013 végégig 45 milliárd forintnyi adósságot vállalt át a központi költségvetés Pécstől. Négy év elteltével a város újra legkevesebb 7,5 milliárdos adóssággal küzd, de már elkezdődött a város egyes vagyonelemeinek felértékelése-átadása az állam részére az újabb adóssághegy lefaragása érdekében. A város most viszont közzétette az 50 ezer forintnál nagyobb adótartozást felhalmozó magánszemélyek listáját, névvel, lakcímmel, hadd lássa mindenki, hol billen meg a pécsi cashflow-terv végrehajtása.

  

tetszett_a_cikk3

 

 • https://www.facebook.com/vidam.park Vidám Park

  40 milliárd ? Dollár ? Nem, csak forint… Akkor szó re róla !

 • Zorko

  ne is próbálkozzon, mert „listán van”.

  Ez mit jelent? Van egy fekete listája a kormánynak és ha bármely cég alkalmazza az illetőt, akkor irgum burgum vagy miazisten?

  • Béla Somogyi

   Valahogy úgy! Na persze nem irgum-burgum, hanem havi adóellenőrzés, kis számla zárolás, stb!

   Bár elmehet cipőgyári rugó dugó operátornak, azt senki sem fogja kifogásolni!

 • Nocsak!

  Szívesen alkalmaznám könyvelőnek, könyvvizsgálónak.;)

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  hol vágatlan felvétel? legyetek már átlátszóbbak! sérti vmelyik átlátszós főnök érdekeltségét a többi?
  amúgy hol van Horváth zöld könyve? már rég nyilvánosságra kellett volna hozni! jó reggelt!

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  olyan jó lenne, ha lehetne egy forradalom, amely után még az átlátszó forrásait is megnézhetnék valóban függetlenül, és az ilyen Deme, meg Horváth András-féle embereket tudnánk posztokra rakni. de szép álom. talán még az usa-rabláncokat is le tudnánk vetni.

 • góbé

  És ezek akarnak tiszta vizet önteni a pohárba! Az illető hölgy arról feledkezik meg, hogy nem az újságírónak, hanem az olvasóit ignorálja! Máskülönben ha minden rendben, és a köz pénzét költi, akkor meg sem tagadhatná!

  • Lajos Mangi

   Gobé! Hány kormánypárti válaszol ilyen kérdésekre? 0!!!

   • Shayiskhun

    És akkor ebből most mi következik?

   • moareka

    Azok sem különbek……

 • Sötétség

  Morvai se lóg ki a sorból. Addig képviselő amig oda nem kerül. Utánna Morvai Krisztina.
  A Jobbik meg megérdemli, nem erősitette tagjait.

 • transformer
 • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

  Es a sajtoosztaly hogyhogy nem kuldte el azonnal a nyilvanvaloan napokkal, de talan hetekkel korabban megkapott valaszt, amikor rajottek, hogy ok hibaztak? 😀 Mar, ha nem hazudik Morvai.

 • János Dunai

  Azt hiszem orbán simán veszi az akadályt ha a vona brigád ezt a röhejes felhulye “unyijós” zöldségelést nem hagyja abba.27 éve vár az “unyijó” vonaékra egy igazi fess partnerre aki gondolatilag lenyugozve az “unyijót” rögtön keblukre ölelnek es nyomjak a nyugati fizezest a nyugati nyugdijat mindenkinek.ha az összes becsörtetöt atvallalnánk töluk akkor is vigyorogva még ömlesztenék a többit es csak nem nehéz “kiscsavó” soderrel pofankba röhögve kisepernék még jobban a padlast,kerjunk az unyijos vendegektöl egy kis segitseget majd ök adnak ám.megkurnak mindent ..kecskét ferfit nöt gyereket es dolgozhatunk nekik mert megerdemlik

  • Zoltan Bebto

   júnió

 • Péter BÖreg

  Tökéletesen igaza van Morvainak, hogy nem reagál a kötözködésre. Nyilvánvaló, hogy a magyar köz, akiknek a Blikk a kedvenc és legnépszerűbb újságja szívesen csácsogna azon, hogy mire költi MK azt a több millió forintnyi pénzt- Bezzeg Kovács L. et,aki energiaügyi (!) szagértőként 5-6 millát vett fel havonta az nem érdekelte a firkász asszonyt.

 • fiktív

  a fasisztafityeszista képviselőket kellett volna kérdezni , azok mindig mindenkinek mindenhol szívesen válaszolnak .. lásd a parlamentben mit és hogyan tesznek .. SEGÍTEK :
  NEM HOGY SZÓBA SEM ÁLLNAK SENKIVEL , MEG SEM HALLJÁK HOGY SZÓLNAK HOZZÁJUK !!
  JAAA a bajszosszaaar (kövér) még le is bassza az újságírót ha hozzá mer szólni !!
  nos azokról írj firkászkám na az érdekelné a lakosságot !
  tehát a fityeszista visszásságokról írj , az az ami érdekel minket ..azok akik ellopják a pénzünket ..

 • József Béni

  Igaza van Morvai Krisztina képviselő asszonynak. Aki, csak felületesen is figyelemmel kíséri a tevékenységét. Az tudja, hogy a választóinak érdekeit, becsületesen képviseli. Az, hogy reagált egy ilyen provokcióra, is jelzi, hogy komolyan veszi és elvégzi a munkáját. Egy komoly újságíró, azokat a képviselőket tenné porondra, akik csak ,,nyaralnak” a pénzünkből.

 • János Virág

  Az a dolga,ha kérdezik válaszolnia kötelesség! Nem magánember hogy azt mondja mi közöd hozzá! De mostanában minden politikus átmegy szar emberbe?

 • Zoltan Bebto

  facebook : Miért a Jobbik ?

 • moareka

  A hölgy, szokásához híven kioktató stílusa nem meglepő. Ami azt illeti, elgondolkozhatna azon, hogy a magyar állampolgárokat képviseli(sajnos) tetemes összegért, s kötelessége mindenben a feltett kérdésekre válaszolni, s az újágíró nő,Erdélyi Katalin a nép egyik tagja….Ja és felesleges perrel fenyegetőzni, mert nem mi vagyunk érte, hanem ő lenne miértünk, ezt jó lenne tudomásul vennie ott a nagy “egetrengető” munkája közepette…….

 • Vedres Tamás

  Ez a paranoid kivagyi spiné már a Jobbikból is kilóg.