Kényszertoborzás a közhivatalokban, szétesik a Várkert Bazár, Kaposváron irtják a fákat | Heti lapszemle

wm273436tt

 

 

 

444: Kormányhivatalokban toboroznak tartalékosokat

Létszámarányosan, három főnek kellett jelentkeznie önkéntes területvédelmi tartalékos honvédelmi szolgálatra az egyik járási kormányhivatalban – tájékoztatta a 444.hu-t az egyik érintett dolgozó férje. A település polgármesteri hivatalából további két alkalmazottnak kellett tartalékosnak állnia. Negyvenes nők jelentkeztek, többnyire olyanok, akiknek „a munkahelyi lojalitás nem volt opció”. Ígéretet kaptak arra, hogy nem kell semmit se csinálniuk, a képzésre se kell elmenni, ha nem érnek rá. Az egyenruhát és rátermettség alapján rendfokozatot kaptak, majd letették az esküt.

24: Rogántól a jordán hotelkirályig – egy belvárosi ingatlan sorsa

Mazen Al Ramahi Budapesten élő jordániai üzletember kezébe került az V. kerület legértékesebbnek mondott üres telke. A Bástya utca 1-11. alatti, 1728 négyzetméteres, most nagyobbrészt parkolónak használt ingatlanért a jordán szállodakirály másfélszer annyiért adott, mint amennyiért korábban a Rogán Antal vezette belvárosi önkormányzat kért a Jászai Gellért nevével fémjelzett SCD-csoporttól. Az elektronikus árverési rendszerből az derül ki, hogy 601 millió forintos ajánlattal nyert az egyetlen licitáló. A telek nem tehermentes, az MKB Bank, illetve az OTP Bank 61,5 millió eurós keretbiztosítéki jelzálogjogát említi a hirdetmény, és egy pert, amiben az önkormányzat a felperes.

444: Szétesik a Várkert Bazár, 488 garanciális hiba három év alatt

Ahhoz képest, hogy 20 milliárd forintot költöttek rá, a 2014-es átadás óta jelentősen leromlott a Várkert Bazár állapota. Miután az Index arra jutott, hogy kezd szétesni az épület, a jobbikos Staudt Gábor megkérdezte Lázár Jánostól, hogy mi ennek az oka. A válaszból az derül ki, hogy három év alatt 488 garanciális bejelentést tett a Várgondnokság. Ebből 46 esetben nem ismerte el a kivitelező a saját felelősségét, ezekben az esetekben a Várgondnokság saját hatáskörben végezte el a karbantartási munkálatokat.

Népszava: Most Kaposváron irtják a fákat

A határvadászok Kaposvárra költözésének híre tavasszal terjedt el a városban, s bár az alakulat ellen nem volt kifogása a helyieknek, a laktanya helyszínét sokan kifogásolták. Ugyanis a Cseri park a település legnagyobb belterületi zöldövezete. A közgyűlés végül megszavazta, hogy a város négyzetméterenként ötezer forintért adja át a Készenléti Rendőrségnek a húszhektáros park 1,3 hektáros részét. A beruházás – melyet a Strabag nyert el – meg is kezdődött, ám a helyiek a napokban meglepve tapasztalták, hogy az ígéretekkel ellentétben meglehetősen sok fát kivágtak a park egy részében.

24: Tévécsatorát szerzett a botrányhős szegedi HÖK

Saját televíziót vásárolt a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatához kötődő vállalkozás, a Hallgatói Mozgalom Vagyonkezelő Kft. A cég tulajdonosa a hallgatói önkormányzat három alapítványa. A kft a vendéglátásban, illetve médiában érdekelt, továbbá a Szegedi Tudományegyetemmel közösen birtokolja a hallgatói szolgáltatásokat nyújtó Universitas-Szeged Nonprofit Kft-t. Ez a cégbirodalom bővült a Telin Kft-vel, amely a Csongrád megye több településén kábelen nézhető Telin Televíziót működteti. 500 ezer forintért szerezték meg a televízió 100 százalékos tulajdonát. A jelképes árért köszönetet mondtak az eladónak, Oláh Jánosnak, aki 2006-ban a Fidesz szegedi polgármester-jelöltje volt. A hírt először a Szeged TV közölte, de a hátteret a 24 adta hozzá, miszerint a hallgatói önkormányzat elnöke 2007 óta – egy év fegyelmi ügy miatti megszakítással – Török Márk, aki jelenleg bíróságon küzd tisztsége megtartásáért.

  

tetszett_a_cikk3

 

 • Harold Finch

  Na ez egy jó cikk!

  Meg van bocsátva a DK-s cikk hangneme és tévedései :)

 • Melinda Bergmann

  A cikk/sorozat/ nagyon jó, viszont a konklúzió ilyen formában inkább maradt volna le a végéről….

  “Emiatt a szexmunkások ügyfeleinek többsége sem meri felvállalni életmódját még a legszűkebb környezete előtt sem.”
  Igen, mert nem szégyen egyébként pénzért tárgyként használni nőket, dehogy. Bezzeg, ha nem lenne titkolózás! Akkor aztán mindenki bátran vállalná, hogy fizet egy szájért. Sőt! Ez egyenesen életmód! Mint az egészséges táplálkozás.

  Szóval ez így nekem erős lett a végére, nehogy már sajnálni kezdjem a szegény ügyfeleket.

  • mlady

   tévedsz, szerintem nem szégyen, miért gondolod, hogy az lenne. nem tudhatod, ki miért vesz igénybe ilyet.
   amúgy meg inkább álszenteskedés, mint szégyen. és tévedés azt hinni, hogy az csak a jellemző, hogy “igénybe vesz egy szájat”:)persze azt is, viszont ha ennyit gondolsz a férfiakról, akkor azt feltételezem, hogy csak ilyenekkel találkoztál:)

   • Tunachan

    Nekem megmagyarazhatnad miert nem szegyen ha csak penzert hajlando veled lefekudni valaki : D Meg hogy ennyibe nezel egy masik embert, mar bocsanat de kurolyuknak/vibrinek ket labbal, most ha ferfi ha no…nem tudom hogy tudnak az ilyenek tukorbe nezni, de valahogy biztos megmagyarazzak maguknak. Mindent meglehet.

    • Gumiszoba blog

     lájk!

   • Melinda Bergmann

    Nem kell feltételezgetned, felesleges. Ez nem rólam szól : )
    Adj egy emberileg elfogadható okot, amiért egy férfinak oka/joga van pénzért megjátszott érzelmet, vagy testi kielégülést vásárolni.

    Az álszenteskedés pedig az, hogy sok esetben ezt feleség, baratno mellett csinálják, mégsem szakítanak. Ahelyett, hogy elválna, vagy ha egyedülálló akkor normális emberi kapcsolatot alakítana ki a kurváhozjáró, inkább vásárol – aminek a nők isszák meg a levét. Ezt pedig hadd ne kelljen elmagyaráznom, miért.

   • Melinda Bergmann

    A férfiak is ráfáznak hosszútávon, mert a végén nem marad ingyenpina – akkor meg az lesz a baj. Már most is megy a rinya, hogy minden nő kurva /tehát pénzhajhász lehúzós/, miközben évezredek óta tartják pasik házakban a nőket szektárgyként. Akkor hol is a probléma?

    • hutyutyutyu

     Ingyen nincs, soha se volt, csak kevésbé egyértelműen fizetett (kényelmes lakás, igények fedezése, esetleg elbűvölni valami jó kamutörténettel)

 • Gumiszoba blog

  Mindent összevetve: a prostitúció fizetett nemi erőszak és pont. Normális megélhetési lehetőségekkel nyilván töredékére csökkenne azoknak a nőknek a száma, akik “önként”, “szabad elhatározásból” válnak prostituálttá. Akik pedig visszaélnek ezeknek a nőknek a helyzetével aberrált, megvetésre méltó erőszaktevők. Mint azok is, akik falaznak az elkövetőknek, akik ezekből a nőkből élnek (természetesen férfiak) és akik bagatellizálják, önkéntes, szabad választáson alapuló női karriernek állítják be a fizetett nemi erőszakot.

  • mlady

   azért eléggé sajátos a meglátásod, nemi erőszaknak nem nevezhető, max., annyi igaz belőle, hogy fizetett.szex:))persze vannak esetek, mikor akár erőszakról is beszélhetünk, de így általánosítva, amit írtál, szerintem baromság:)

   • Gumiszoba blog

    Ezek a férgek azt fizetik meg, hogy ne köpjék szemen őket és ne rúgják le a nyamvadt golyóikat, ergo ne kelljen a testi főlényüket használni az erőszakra. Használják az anyagi fölényüket, mely az anyagi javak nemek közti egyenlőtlen elosztásából állhat elő. Tájékozódj a témában, mielőtt barmozol. Aki ma az erőszak kifejezésen csupán a földre lerántós visítozós erőszakot képes érteni, az még ezen a tesztoszterontól bűzlő Magyarországon is elmaradottnak számít gondolkodásban.

    • Dávid Tóth

     A nemi erőszak bűncselekmény.
     Tájékozódj!
     http://www.ma.hu/eletmod.hu/86535/Szex_vagy_eroszak

     • Gumiszoba blog

      Na, pont ezért van az, hogy a felvilágosult országokban már az erőszaktevőket (kuncsaftokat) kriminalizálják, nem pedig az áldozatokat (prostituáltakat)

   • Gumiszoba blog

    Ja, most látom egyéb megszólalásaid a komment gyűjteményedben. Nincs miről beszélnünk.

  • Art

   Te meg femináci vagy és pont.

  • hutyutyutyu

   :DDDD te olyan szinten sötét vagy, hogy már görbíted a teret

  • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

   Mindent összevetve a szoftverfejlesztes fizetett szellemi eroszak es pont. Normalis megelhetesi lehetosegekkel nyilvan a toredekere csokkenne azoknak az embereknek a szama, akik “onkent” es “szabad elhatarozasbol” valnak programozova. Vagy barmi massa.