Kósa Lajos és az 1300 milliárdos „örökség”, dagad a Microsoft-botrány – Heti lapszemle

wm273436tt

Magyar Nemzet: Kósa zavaros ügye a gigaörökséggel

Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos a Magyar Nemzet birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint. A fideszes politikus – korábban frakcióvezető, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával. A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB-ban helyezték el – áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. Kósa először tagadott, majd azt állította, csalás áldozata, a csengeri asszony azt hitette el vele, hogy rengeteg pénzt örökölt, és a kezelésben kérte a tanácsát. Utóbb kiderült az is, hogy megbízója 800 millió forintot ígért ajándékozni Kósa édesanyjának, s hogy a miniszter több ismerőse is kapcsolatban áll vele. A megbízó ellen büntetőeljárást folytat a NAV, az asszony férje a közelmúltban öngyilkos lett.

Napi: az ORFK szoftverbeszerzését is gyanúsnak tartja a Microsoft

Nemcsak a NAV, de az ORFK szoftverbeszerzését is gyanúsnak találták a Microsoft revizorai, amikor a magyarországi leány szerződéseit átvilágították. A vizsgálatba az amerikai Igazságügyi Minisztériumot, az FBI-t és az Értékpapír- és Tőzsdebizottságot is bevonták. A magyar képviselet dolgozói közül állítólag többet kihallgattak, volt, akit az Egyesült Államokban. Az itthoni cég vezetéséből ma többen is a kormánynak dolgoznak. A Miniszterelnökségen Sagyibó Viktort, a Microsoft korábbi kormányzati üzletágvezetőjét különlegesen széles jogkörrel rendelkező miniszteri biztossá nevezték ki. Korábban a sajtóban Papp István egykori Microsoft-vezérigazgató távozását is az üggyel kapcsolták össze. A vállalatvezető 2016 szeptemberében a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) üzletfejlesztési elnökhelyettesi székébe került, ahol egészen 2017 áprilisáig maradt. Ezt követően saját tanácsadó cégével kezdett el foglalkozni. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy Papp jelenleg a 170 milliárdos közigazgatás-korszerűsítési program végrehajtásában segédkezik, mint a piacot jól ismerő szakértő.

Hír TV: magyar közpénz horvát és szerb gazdáknak

Horvát és szerb gazdákat támogatott fejenként tizenötezer euróval, azaz majdnem öt-öt millió forinttal egy magyar állami alapítvány a Délvidéken – tudta meg a Célpont. A magyar közpénzből a horvát és a szerb gazdák mellett a Fidesz-kormánnyal szimpatizáló Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) vezetőinek, illetve azok családtagjainak is jutott. Sok magyar gazda viszont kimaradt az Economica Hungarica Alapítvány gazdaságfejlesztési támogatásából.

Reuters: riport a keszthelyi Tiborcz-birodalomról

A Reuters az egyik legnagyobb hírügynökség, ahová az egész világot lefedő tudósítói hálózat szállítja a híreket a nap 24 órájában. Emellett havonta egy-két nagy oknyomozó anyagot is letesznek az asztalra, most Keszthelyen jártak – szúrta ki a 444. A cikk sok fotóval és dekoratív ábrával mutatja be, hogyan foglalja el a Balaton-partot a miniszterelnök belső köre: Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és üzlettársaik. Arról is írnak, hogy mekkora befolyása van Orbán Ráhelnek a turisztikai stratégia kialakításában.

444: FBI-nyomozás csaló brókerek után, magyar szállal

A London belvárosában működő Beaufort Securities brókercéget fizetésképtelenné nyilvánította a brit bankfelügyelet, és csődbiztosokat rendelt ki. Az FBI pedig már 2014 óta szaglászott a Beaufort körül, az Egyesült Államokban a közelmúltban vádat is emeltek egy 50 millió dolláros pénzmosási ügyben. A 28 oldalas vádiratban a Beaufort-csoport két cége mellett megjelenik a magyar Hujber Ottó tulajdonában álló offshore bank, a Loyal Bank is. Az amerikai vádirat szerint az FBI belize-i nyomozásának egyik informátora már évekkel ezelőtt beszámolt arról is, hogy Saint Vincent szigeten működik egy bank, ahol ő már többször tudott tisztára mosni tőzsdei manipulációkból származó bevételeket. Ez volt a Loyal Bank. A privátbanki szolgáltatásokat kínáló offshore pénzintézet a Panama-iratok körüli botrányban is szerepelt. A Loyal a korábban az orosz államadósság lebontásában tevékenykedő, és Etiópiának harci helikoptereket értékesítő MSZP-közeli vállalkozó, Hujber Ottó tulajdona.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Mongol Janos

  …magyar részröl…Hujber Ottó….az egyik szoci …állami vagyonok kezelője…amit magára íratott..

 • Vidéki

  Írta radiantonia: “Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos a Magyar Nemzet birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint. ”

  A (Magyar Nemzet) a Simicska csicska cikkéből az „derül” ki, hogy a mesebeli 4 milliárd eurónyi összegből egy közjegyzői okirat szerint 800 millió ajándékként Kósa Lajos édesanyjához került, aki valószínűleg csillámpónira és égig érő paszulyra költhette a varázspénzt.

  A lap semmilyen dokumentummal nem támasztotta alá állításait, a közjegyzői okirat náluk lévő másolatát elragadhatta egy ír kobold, hogy eltegye az aranytallérjai mellé a barlangjába, így nem derül ki a köz számára, hogy egy kétoldalú, tehát mind a két fél részéről aláírt papírról van szó, vagy egy egyoldalú szándéknyilatkozatról.
  Esetleg egyikről sem,

  Ember gondolkozz!
  HOGYAN LEHET A SEMMIBŐL 800 MILLIÓ FORINTOT UTALNI A NAGYMAMA SZÁMLÁJÁRA?

  2013-ban egy nap Sz-né Mária ugye előállt a mesés örökség hírével, amit ő okosan szeretne felhasználni, befektetni, sőt mi több, abból jócskán jótékonyságra, a köz javára fordítani.
  A legszebb a történetben az, hogy amikor Mária hatalmas öröksége hírével házal, a „megboldogult” milliárdos édesapa (akitől örökölte az állítólagos hatalmas vagyont) MÉG ÉLT.

  Spirk József
  ÚJSÁGÍRÓ. 2018. 03. 13. 06:50 Írta 24.hu

  “Az állítólagos okirat Tóth Ádám közjegyzői budapesti belvárosi irodájában készült.
  A (Magyar Nemzet) lap által nyilvánosságra hozott okiraton kitakarták a megbízóra vonatkozó adatokat. A dokumentumból csupán annyi derül ki, hogy magyar állampolgárról van szó.

  A TÖBB MINT 1300 MILLIÁRD FORINTNYI ÖSSZEGET AZ FHB KERESKEDELMI BANK ZRT.-NÉL HELYEZTÉK EL A CIKK SZERINT.”

  Valójában a mesés örökség nem létezett és egyetlen fillért sem helyeztek el AZ FHB KERESKEDELMI BANK ZRT.-NÉL.

  ELÉRKEZETT 2017 DECEMBERE. PÉNZ MÉG MINDIG SEHOL. MÁR AZ EMLEGETETT SZEREPLŐK SEM VOLTAK SEHOL, VALAHOGY ÚGY, MINT COLOMBO FELESÉGE.”

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Vidéki felebarátom!

   Tudod minek hívják azt, amikor kétszer próbál meg eladni valami valaki?
   Csalásnak.
   Vagy “álamelnöki” viselkedésnek.
   Fentebb leírt “véleményedet” már volt szerencsénk olvasni másutt.
   Volt rá reagálás.
   Na, mármost!
   Vagy elhatalmasodott rajtad a szenilitás és nem emlékszöl semmire, vagy egyszerűen tisztességtelen vagy.
   Nehány lényegesebb részletet idemásolok (persze idézőjelbe téve, ahogy illik), bár nem sok reményünk lehet arra, hogy ezentúl kultúremberként reagálsz majd.
   A videó G. Kósa Lajos honlapján érhető el, “Az ellenzéki média lejárató kísérletéről mindent, egyben” címmel.
   “https://www.facebook.com/KosaLajos/videos/1845989045413271/

   Bejegyzés a honlapjáról:
   “Kósa Lajos
   március 14., 14:28 ·
   Sziasztok!

   Egy csalót, Sz. Gábornét felhasználva próbál az ellenzék hazugságokkal lejáratni. Nem ér váratlanul: minden választási kampányban volt hasonló akciókban részem, ám kivétel nélkül mindig bebizonyosodott, hogy aljas rágalmak ezek az állítások.
   A rendőrség nyilatkozata szerint Sz. Gáborné többeket becsaphatott, vele szemben csalás alapos gyanúja miatt eljárás indult.
   Egy jól kitervelt csalással próbáltak megtéveszteni engem is, vélhetően Sz.Gábornét ebben egy bűnszervezet segítette. A konkrét üggyel kapcsolatosan haladéktalanul megteszem a feljelentést!”
   Kiemelném (nem kiabálva, mint egyesek szokták):
   “A konkrét üggyel kapcsolatosan haladéktalanul megteszem a feljelentést!”

   Azt találod írni:
   “A lap semmilyen dokumentummal nem támasztotta alá állításait, a közjegyzői okirat náluk lévő másolatát elragadhatta egy ír kobold, hogy eltegye az aranytallérjai mellé a barlangjába, így nem derül ki a köz számára, hogy egy kétoldalú, tehát mind a két fél részéről aláírt papírról van szó, vagy egy egyoldalú szándéknyilatkozatról.
   Esetleg egyikről sem,” – azt ugyi G. Kósa Lajos elismerte, hogy a közjegyzői okiratok (amikről te azt állítod, hogy vagy hamisak, vagy nincsenek) még polgármestersége alatt készültek.
   Hogy mi derül ki a “köz számára”, ahhoz annyi segítséget tudok nyújtani, hogy adok egy linket, ahol elolvashatod mi szerepel az általad nem létezőnek aposztrofált dokumentumban:
   https://mno.hu/belfold/ime-a-kosa-iratokat-hitelesito-pecset-es-alairas-2453321
   Oszt idemásolom a “nemlétezőt”, ahol is elolvashatod, hogy:
   “A közjegyzőhelyettes tájékoztatta az ügyfeleket arról, hogy”…
   A jobb megértés kedvéért: “kitakart név sk.; Kósa Lajos sk.”
   https://uploads.disquscdn.com/images/9d89da30ea585ca6979e4aa4081c197fa427e1da8097925c7b754a1f61414eec.jpg

   • Vidéki

    Aláirta-e?
    hirsumma.info/hirforrasok/I…
    “A (Magyar Nemze lap most arról ír, hogy egy másik, 2013. szeptember 26-án létesült okirat szerint a megbízó Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánt utalni kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt eurót a saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. ”
    Hogyan lehet a semmiből 800 millió forintot utalni a nagymama számlájára?

    2013-BAN EGY NAP SZ-NÉ MÁRIA UGYE ELŐÁLLT A MESÉS ÖRÖKSÉG HÍRÉVEL, amit ő okosan szeretne felhasználni, befektetni, sőt mi több, abból jócskán jótékonyságra, a köz javára fordítani.
    A legszebb a történetben az, hogy amikor Mária hatalmas öröksége hírével házal, a „megboldogult” milliárdos édesapa (akitől örökölte az állítólagos hatalmas vagyont) MÉG ÉLT.
    A halotti bizonyítvány szerint az idős férfi csak egy évre rá, 2014 dec 19-én halt meg.

    ELÉRKEZETT 2017 DECEMBERE. PÉNZ MÉG MINDIG SEHOL.

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     Addig, addig erőlködsz, míg a végén beszarsz.
     G. Kósa Lajos a saját fejéből, saját szájával találta azt mondani, hogy ezek az okiratok (gyengébbek kedvéért többes szám) polgármestersége alatt születtek.

     Akkor menjünk sorról sorra gyötrelmes erőlködéseden.

     “Aláirta-e?” – a bemutatott dokumentumot alá kellett írja-é?

     “Az általad mellékelt (nem olvasható) irományon csak dr Reviczky Renáta közjegyzőhelyettes neve (és aláírása?) olvasható, aláírása hitelességét ellenőrizd te!” – döntsd el már végre, hogy olvasható, avagy sem.
     Kérlek!
     A “nem olvasható” hazudod te önmagadnak is ellentmondva), én pedig a kedvedért elkezdem (ígérem nem másolom be végig):

     (1) Az okiratot készítő közjegyző végrehajtási záradékkal látja el a közjegyzői okiratot, ha az tartalmazza ………………………………………………………………………………………….. ” –
     (bocsi ha egy pontot lehagytam!)
     .
     .
     .
     “—A közjegyzőhelyettes tájékoztatta az ügyfeleket arról, hogy a megbízási szerződés esetében a végrehajtandó cselekmény nem feltétlenül határozható meg.—————-”
     A megbízási szerződés nyilván a G. Kósa által említett okiratok (többes szám) egyike, amiről ezen okirat is szól.
     “Az ügyfelek a közjegyzőhelyettes valamennyi tájékoztatását tudomásul vették.” (ügyfelek: kitakart név, aki sk aláírással látta el azt, és Kósa Lajos, aki szintén sk. aláírással látta el azt)

     Figyelj!
     Olyan olvashatatlan részt másolok ide neked, ami fontos!
     —“Alulírott közjegyzőhelyettes, miután meggyőződtem az ügyfelek ügyleti képességéről és jogosultságáról, valódi szándékukról, valamint tájékoztattam őket a jogügylet lényegéről és jogi következményeiről, ezt az okiratot elkészítettem, az ügyfelek előtt felolvasta, tartalmára nézve megmagyaráztam. Ügyfelek kijelentik, hogy a közjegyzői okirat felolvasása megtörtént, az okirat tartalma mind valóságos ügyleti akaratuknak, mind jognyilatkozataiknak mindenben megfelel, ezért előttem saját kezűleg jóváhagyólag aláírták.———-”
     Valóban nem mutatja be az ügyfelek aláírást.
     Ebben van igazad.
     Ebben, és semmi másban.
     “Nem azonosítható be, mi a tartalma a szerződésnek.
     Az iraton kivehető az alulról felfelé 4. sorban: valaki s.k. ; Kósa Lajos s.k. ;dr Reviczky Renáta s.k. közjegyzőhelyettes P.H.
     MÉGIS AZ IRATON CSAK ;dr Reviczky Renáta s.k. közjegyzőhelyettes ALÁÍRÁSA SZEREPEL. Ki tudja miért hiányoznak az aláírások egy állítólagos szerződésről?” – a nem olvasható dokumentumban az olvasható, hogy ez nem szerződés, hanem “közjegyzői okirat”.
     Egyébként pedig rohadjon meg az aki miatt ennyit köllött gépelnem.

     • Vidéki

      “—A közjegyzőhelyettes tájékoztatta az ügyfeleket arról, hogy a megbízási szerződés esetében a végrehajtandó cselekmény nem feltétlenül határozható meg.—————-”

      Ha nem határozható meg, akkor miről is van itten nagyba szó?

      hirsumma.info/hirforrasok/I…
      “A (Magyar Nemzet lap most arról ír, hogy egy másik, 2013. szeptember 26-án létesült okirat szerint a megbízó Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánt utalni kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt eurót a saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. ”

      Az általad bemutatott irat alulról felfelé 5. sorban a dátum: 2015. jan. 12.
      Az általad bemutatott irat legalsó sorban a dátum: 2018. febr. 02.

      Egyik dátum sem stimmel egy 2013. szeptember 26-án létesült állítólagos okirat dátumával, amiről hirsumma.info/hirforrasok/I… olvashat a nyájas olvasó!
      Miért nem?

      Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz,
      ne szisszenj minden kis szilánkhoz!
      Ha odasujtsz körül a sorshoz,
      az úri pusztaság rikoltoz –
      a széles fejsze mosolyog.

      Régen, amikor egy lakodalom alkalmával a násznép végigvonult a falun, hangzott el a felkiáltás:
      “Álljon meg a lakodalmas menet! Fasza van a menyasszonynak!”

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Úgy teszel, mintha megadnád a forrást, de ez csak álca.
      A hirsummával is ez a helyzet, nem megfelelő hivatkozás.
      Sebaj!

      Erőlködj!
      “A megbízó és a politikus közti kapcsolatról árulkodó első okirat 2013. január 28-án kelt, az utolsó pedig 2015. november 16-án, szemben Kósa Lajos azon állításával, hogy az ügy még 1998 és 2014 közötti debreceni polgármestersége idejére datálódik.”
      Már (talán többször is) említettem, hogy nem egy dokumentumról van szó.
      G. Kósa is többről beszélt.
      Amúgy pedig ne hivatkozz arra, ami szerinted nem olvasható. :) : ) :)
      “A megbízó és a politikus közti kapcsolatról árulkodó első okirat 2013. január 28-án kelt, az utolsó pedig 2015. november 16-án, szemben Kósa Lajos azon állításával, hogy az ügy még 1998 és 2014 közötti debreceni polgármestersége idejére datálódik.”
      https://mno.hu/cimlap/ismet-gondolt-anyukajara-kosa-lajos-2453505
      (ha a linkre kattintasz…)

      “A birtokunkban lévő dokumentumokból kiderül: a felek okiratba foglaltatták, hogy a megbízó a kisrepülőket üzemeltető neves svájci cég, az Altenrhein Aviation AG részvényese. A részben angol nyelvű papírokban feltűnik Czakó János neve is, aki Kósa Lajos mellett másik megbízottként jogosult részt venni a cég 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján, és ott képviselni a megbízót. S aki – derül ki több papírból is – nem beszél angolul. Egy másik, 2015-ös papíron is szerepel Czakó János, valamint egy további férfi, Szabó Tamás neve. Mindketten jogosultságot kaptak az okirat szerint arra, hogy 2015 novemberében, illetve decemberében 25-25 millió eurót vegyenek fel a megbízó svájci széfjéből. A trezor a szöveg szerint az UBS Switzerland AG zürichi címén található, még azt is rögzítették, hogy ki a svájci ügyintéző, illetve hogy a nevezett férfiak egy Mercedes-Benz S 350 Bluetec típusú gépkocsival érkeznek.

      A dokumentumot aláíró közjegyzőhelyettes többek között figyelmeztette a feleket, hogy be kell jelenteniük az illetékes hatóságnak, ha tízezer eurót meghaladó összeget visznek ki az Európai Unió területéről, vagy hoznak be oda. Az egyik angol nyelvű okirathoz a nemzetközi jognak megfelelő hitelesítést, úgynevezett apostille-t is csatoltak.

      A megbízó és a politikus közti kapcsolatról árulkodó első okirat 2013. január 28-án kelt, az utolsó pedig 2015. november 16-án, szemben Kósa Lajos azon állításával, hogy az ügy még 1998 és 2014 közötti debreceni polgármestersége idejére datálódik.

      2015. január 12-én kelt az az okirat, melyben a megbízó meghatalmazta Kósa Lajost, hogy helyette és nevében a tulajdonát képező, a Crédit Industriel et Commercial nevű párizsi bank „által kibocsátott részvények tekintetében valamennyi, a részvényest megillető jogokat gyakorolja, ide nem értve a részvények elidegenítését, megterhelését, illetve az osztalék felvételét”.

      Kósa Lajos kedd kora délután egy körülbelül négyperces videóban magyarázkodott. Mint mesélte, 2012 őszén kereste fel egy ügyvéddel a csengeri hölgy – aki háztartásbeli –, és mondta el, hogy nagy összegű örökségnek lett a tulajdonosa. Ezt szeretné jól felhasználni, amihez kéri segítségét. Iratai, dokumentumai ezt alátámasztották, erre javasolta, hogy fektesse magyar állampapírba, illetőleg hozzon létre munkahelyteremtő beruházásokat Kelet-Magyarországon. Később, 2016 végén, 2017 elején más információk alapján jutott arra a következtetésre, hogy a hölgy megtévesztette. Állítja, soha egy fillérhez nem nyúlt hozzá, a lelkiismerete tiszta. Az üzenetben Kósa ugyanakkor nem tett említést az édesanyjának ajánlott és a közokiratban is szereplő sok száz milliós ajándékról.”
      Forrás ugyanaz, ha rákattintasz…

      “Miért nem?” – szívesen megválaszolom kérdésedet, ha előbb te megválaszolod ez ügyben neked feltett kérdéseimet.
      Ígérem.

     • Vidéki

      Írod: “a megbízó a kisrepülőket üzemeltető neves svájci cég, az Altenrhein Aviation AG részvényese”

      Nekem az általad ismertetett dokumentumokból még mindig nem derül ki sok minden!

      1. Homályosíts már fel bennünket, hogy ki a “megbízó” és mekkora nagy (pénzben kifejezve) a részvénytulajdona az Altenrhein Aviation AG-ben?

      2. Ne feledd el megmondani, mennyiért lehet venni egy Altenrhein Aviation AG részvényt?

      3. Járj utána hogy ki az a Szabó Tamás aki jogosultságot kapott az okirat szerint arra, hogy 2015 novemberében, illetve decemberében 25-25 millió eurót vegyen fel a megbízó svájci széfjéből?

      4. Talán csak nem rokona közismert csalónak, Szabó Gábornénak (Csengerről)?

      5. A dokumentumot aláíró közjegyzőhelyettes többek között figyelmeztette a feleket, hogy be kell jelenteniük az illetékes hatóságnak, ha tízezer eurót meghaladó összeget visznek ki az Európai Unió területéről, vagy hoznak be oda. Járj utána, hogy van-e annak nyoma az illetékes hatóságtól kapott papírokon, hogy Szabó Tamás és társa behozott az Európai Unió területére 50 millió eurót?

      6. Áruld már el, ki az a megbízó, akinek a tulajdonát képezi, a Crédit Industriel et Commercial nevű párizsi bank?

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Pro primo: G. Kósa Lajos a tárgy.
      Pro secundo: tőlem te ne kérdezz, amíg korábbi kérdéseimre meg nem adod az érdembeli válaszokat.
      De ezt már írtam.
      Pro tertio: felejtsd már el, hogy folyvást terelni próbálsz mindenkit.

      Ps.: Egyes neveket kitakarnak (személyiségi jogok védelme ugyi?), de adok egy linket (ha rákattintasz működik, mert én így szoktam forrást megadni), ahonnan esetleg tippelhetsz.
      https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=8288361
      (kipróbáltam, tényleg működik)

     • Vidéki

      Lényeges kérdések felett átugrasz, mert mindenáron be akarod sározni Kósa Lajost!

      https://www.bloomberg.com/r… nem ad választ arra, hogy ki az a megbízó, akinek a tulajdonát képezi, a Crédit Industriel et Commercial nevű párizsi bank? Aki a 2015. január 12-én kelt az az okiratban megbízóként van megnevezve. Ha Kósa Lajost megnevezi a dokumentum, akkor a megbízót miért nem lehet megnevezni? Mert akkor fény derülne sok hazugságra?

      Key Executives For Crédit Industriel Et Commercial
      Mr. Daniel Baal
      Director General
      Age: 60
      Mr. Hervé Bressan
      Chief Financial Officer
      Laurent Métral
      Chief Executive Officer of CIC Ouest
      Eric Cotte
      Chief Executive Officer of CIC Nord Ouest
      Pascale Ribault
      Chief Executive Officer of CIC Sud Ouest

      Melyiket szeressem?

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Terelés.
      Válaszaidat várom!

     • Vidéki

      Én meg a tiédet!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Már megbocsáss, de tied az elsőbbség.
      Felsorolni nem tudnám (csak ha nagyon akarnám), hogy ez ügyben hányszor negligáltad kérdéseimet.
      Már megígértem, ha érdemben válaszolsz, akkor, de csak akkor, én … is.

     • Vidéki

      Nem kívánok több szót vesztegetni a “fake news” hazugságainak csócsálására!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Mit is várhattam volna mást?
      Válaszok helyett menekülsz.
      A gyorsnaszádról nem?
      Tudod, az egy hajó…

      Gondolom, összefutunk még.
      Azt is gondolom, hogy te továbbra is folytatod a kormányzati propaganda támogatását, továbbra sem vetsz ügyet sem a tényekre, továbbra is terelni próbálsz ha szorul a hurok, és ezerrel nyalod a tolvaj banda ülepét.
      Ja, és megrögzött szokásodhoz híven továbbra is válaszokat vársz majd, miközben te “elfelejtesz” válaszolni a néked feltett, roppant egyszerű kérdésekre.
      Egy idősebbtől elfogadhatnál egy jó tanácsot.
      Szedd, nem túl drága:
      https://uploads.disquscdn.com/images/239aaa64afaa73806c9979a6005e992a6efd59ba5a6817f85e056312ab7217fa.jpg

     • Vidéki

      “Tolle et lege” Vedd és olvasd!

      Itthon: “Kósa úrnak ehhez semmi köze” – Megszólal az “örökség-gate …
      hvg.hu/itthon/20180315_kosa_lajos_orokseggate_orendi_mihaly_szabo_gaborne

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      https://mno.hu/belfold/kosa-lajos-mert-nagyot-almodni-2453256
      Legalább a képet nézegetheted, hiszen olvasni úgysem tudsz (befénymásolt iratokat, csak ha te akarsz valamit bizonyítani).

      “Arra a konkrét kérdésre, hogy hamisítványnak tartja-e a Magyar Nemzetben megjelent dokumentumot, Kósa nemmel felelt, de azt ismételgette, hogy szerinte szélhámosságról van szó. Az ügyről annyit elárult: még polgármestersége idején „egy munkatársa ismerőse” jelentkezett azzal, hogy „van egy hölgy, aki hihetetlen összeget örökölt Németországban”, és állítólag tőle érdeklődött, hogy mit csináljon vele. „Mondtam, hogy tegye magyar állampapírba meg hozza Magyarországra és fektesse be, de semmi közöm hozzá”
      https://mno.hu/belfold/kosa-lajos-nem-tagad-de-kodosit-a-milliardokrol-2453333
      (ha rákattintasz…)